E Mërkurë 18 Jan 2017

EJA NË DARDHËN E BUKUR...

NATYRA E FSHATIT ME KULTURË QYTETI...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default style
  • blue style
  • green style
  • red style
  • orange style
  • lilac style
Shtyp

DARDHARET NE AMERIKE

Shkruar nga Adriana Stefani on 09 Dhjetor 2013. Posted in Arshiva

Shume djem Dardhare ne Amerike kane mbaruar Universitete.

Z. Petro Vishnja u gradua nga Palmer University dhe praktikon si” Chiropraktor” ne Jamestown, N.Y.

Z. Thoma Nassi u gradua nga New England Conservatory of Music.

Z. Koli P. Kacauni, nga Boston College ne degen Business Administration.

Z. Gaqi L. Qano nga Temple University te Philadelphia-s, PA, Dentist dhe mori gravuren dhe medalje nderi per punen me te mire ne X-Rays dhe Crowm Bridge Prothesis.

Fotografia Gaqi L. Qano - Kujtim nga Krushku Gaqi, American Inst. College, June 1931- Fotografia eshte ruajtur nga Ollga Paze dhe vajzat e saj.

Z. Nikola K. Isaak u gradua nga New Hempshire University te Shtetit N.H architekt. Ka qene kryetar i Alpha Sigma Honorary Architectural Society, anetar i A.T. Omega Fraternity, Eagle Seout dhe athlet ne tere lodrat shkollore, Baseball, Football dhe Baske ball.

Z. Vangjel Cika u gradua nga New England Conservatory, muzikant dhe tani drejton banden e High School-it te Millinocket, Maine –it.

Dardharet e Amerikes kane nje nga me te pasurat shoqeri Shqiptare ne Amerike.

Ne luften e madhe ne Evrope u vra ne France i ndjeri Janko G. Vishnja dhe u plagos rende dy here Jani Kristo Ktona, i cili u kthye ne Amerike dhe pas ca kohe vdiq ne Boston, Mass.

Te dy kane marre pjese ne tere levizjet kombetare dhe rane therore per flamurin e Amerikes.

Shkruar nga Koste Isak 1939.

Botim i "Botes" viti 1939, 402 Massachusetts Ave.Boston, Mass.

Pergatiti Adriana Stefani Kuruni 9, Dhjetor 2013